Samarbeid med foreldre.

Barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem. (Barnehageloven § 1) Barnehagen skal bistå hjemmene i deres omsorgs- og oppdrageroppgaver, og på den måten skape et godt grunnlag for barnas utvikling,

Det er svært viktig for oss å ha et godt og nært samarbeid med foreldrene. Den trygge relasjonen vi skal bygge med deres barn er avhengig av at dere må vise ovenfor deres barn at dere stoler på oss. Dette er spesielt viktig i tilvenningsperioden for at barnet skal kunne knytte seg til oss som nye trygge omsorgspersoner. Vårt samarbeid med dere skal være preget av en gjensidig tillit om at vi alle ønsker det beste for barnet. Den eneste måten å få til dette er å ta opp ting umiddelbart dersom man opplever hendelser som ikke er til barnets beste. Dette gjelder begge veier. Dersom tilliten blir brutt, er det en felles oppgave å gjenvinne denne. For å sikre et formelt samarbeid med foreldrene har alle barnehager et samarbeidsutvalg (SU) og et foreldreråd.

Eigerøy barnehage ivaretar foreldrenes medvirkningsrett på flere arenaer.

Daglig kontakt (bringe/hente)
Foreldresamtaler (høst/vår)
Foreldremøte (høst) og Årsmøte (vår)
Samarbeidsutvalget
Foreldrerådet (fast møter i forbindelse med foreldremøte og årsmøte)

Taushetsplikt og opplysningsplikt.

Alle som jobber i barnehage har taushetsplikt när det gjelder personlige forhold og opplysningsplikt/meldeplikt ved mistanke om mishandling og annen omsorgssvikt.